onsdag 25. mars 2015

DAGUERROTYPI

Jeg har redigert et bilde jeg har tatt med inspirasjon fra måten bildene så ut i 1839. Dette kalles "Daguerrotypi".

Før


Etter

torsdag 12. mars 2015

BILDEANALYSE

Denotativ beskrivelse

Hva jeg ser:
  • Bygninger
  • En spillkontroll
  • En mann som gjemmer seg bak en stol
  • En gris med med årstallet 1984 skrevet på
  • En stor hånd med to hoder, en munn, arm og bein
  • En mann som holder et grønt dødninghode med en frosk sittende oppå som igjen holder en flaske med en bil kommende ut
  • En figur som er formet som en menneskekropp med et gevær på ryggen, hvor det stikker opp en blomst
Komposisjon:
  • Mange forskjellige og sterke farger
  • Bildet er bygd opp av både store og små figurer
  • Mye forskjellig tekstur og mønster som prikker, ruter, buede linjer
  • Formene på bildet er noe jeg kjenner til, men de er satt sammen på en annerledes og en litt merkelig måte

Konotativ beskrivelse

Min tolkning:

Det er mye som skjer på dette bildet, og jeg synes det ser ut som om det skal foregå en krig på bildet. Grunnen til det er at figuren helt til høyre ligner på en soldat fordi det ser ut som om han bærer uniform og gevær. Det er også to figurer som ser ut til å holde oppe skjold og de ser ut som om de er sinte og klare til å gå ut i en krig. En annen person gjemmer seg bak en stol fordi han kanskje er redd for hva som vil skje. Dødninghodet kan også bety at det vil skje dødsfall, eller at det er et symbol på våpenet til personen som holder det.
Den store figuren i midten av bildet, hvor forskjellige kroppsdeler er satt sammen, er den største figuren i bildet og også den man kanskje fokuserer på først. Siden figuren viser et fredstegn så vil jeg tro at den ønsker at det skal være fred, og ikke krig.


Av Marius Melby

ER VI VISUELLE ANALFABETER?



Jeg lærte veldig lite om hvordan man skal ta bilder eller hvordan man skal tolke og analyse bilder på grunnskolen. Etter jeg begynte på Medier og kommunikasjon har jeg lært mye mer om hvordan man skal gjøre dette.

Jeg tror vi ser mest bilder gjennom sosiale medier, men man kan også de på plakater, i aviser, i magasiner, osv. Siden bilder er noe vi ser hele tiden og overalt, synes jeg vi burde lært mer om dette på barne- og ungdomsskolen. Bilder kan si mye mer enn det en tekst gjør, så derfor tror jeg det er like viktig å lære hvordan man analyserer et bilde, som hvordan man analysere en tekst.

Samtidig så tror jeg ikke dette er noe vi tenker så mye på, siden vi er så vandt med bilder, og jeg tror mange selv analyser et bilde når de ser på det. Men det kan ligge mer bak et bilde enn det vi vanligvis tenker på når vi ser det, og det synes jeg er noe som vi burde lære mer om på grunnskolen.

Dette er en oppgave til denne artikkelen.